Регистрация за GP?

Go down

Регистрация за GP?

Post by Ellie Demireva on Tue Nov 22, 2016 11:19 pm

След като пристигнете в UK е желателно да се регистрирате за GP. Регистрацията е сравнително лесна и ще ви спести главоболия вбъдеще, ако ви се наложи да използвате услугите на лекар.

1. Открийте подходящо GP във вашия район.

За да се регистрирате, трябва да откриете GP, което да практикува във вашия район. Това става съвсем лесно като въведете пощенския си код в този уебсайт. Той ще генерира за вас списък от възможности и остава да изберете здравно заведение, което е на удобно разстояние за вас.

2. Попълване на документи и записване на час.

Най-напред бих посъветвала да позвъните и да попитате кога е най-удобно да се отиде за регистрация и какви документи трябва да носите. Най-често това са лична карта/паспорт и доказателство за адрес.

Отивайки на място, ще ви бъдат дадени формуляри за попълване на лични данни и ще ви бъде назначен час за среща с вашия личен лекар или сестра, която да провери здравословното ви състояние.

3. Записания час включва рутинна процедура, няколко въпроса, измерване на кръвно и т.н. и трае около 10-15 мин.

4. След посещението ви, регистрацията ви е приключила. След известно време ще получите писмо по пощата с вашия NHS номер.

Здравеопазването в UK предлага голям брой безплатни услуги, затова бих посъветвала при проблем винаги да се консултирате за съвет с вашия GP - решението може да е по-лесно отколкото предполагате.
avatar
Ellie Demireva
Admin

Birthday : 1997-09-27
Location : London, UK
Publications : 6
Join date : 2016-09-18

View user profile http://bulgarian-abroad.board-directory.net

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum